Beauty

Parfum tips: de vijf beste rozengeuren

Van klassiek en zoet tot sprankelend en citrus-achtig: dit zijn de mooiste rozenparfums.
Reading time 2 minutes
Klassiek

Dit rozenparfum van BYREDO is een klassieker en als je de achtergrond ervan kent, dan wordt deze geur alleen maar nóg specialer: Rose of No Man's Land brengt namelijk een ode aan de verplegers die tijdens de Eerste Wereldoorlog levens gered hebben. Het parfum bevat peper en Turkse rozenblaadjes en is zeker een must-have voor iedere rozenliefhebber.

Haal het hier .

Verfijnd

Rose des Vents is een van de zeven parfums die in 2016 werden gelanceerd door Louis Vuitton. Dit olfactorisch kunststukje van meesterparfumeur Jacques Cavallier Belletrud neemt je mee naar de Franse parfumhoofdstad Grasse. Rose des Vents bevat Italiaanse iris en Virginia ceder.

Haal het hier

Voor hem en haar

Wie zegt dat rozen alleen voor vrouwen bedoeld zijn? Wicked Love van Maison Margiela is een nieuwe genderneutrale geur die wat pittiger ruikt dan we  doorgaans gewend zijn van rozenparfums. Onze zintuigen worden geprikkeld door bijzondere noten van hout en muskus. 

Haal het hier .

Internationale allure

Dit exemplaar van Miller et Bertaux is niet zomaar een rozenparfum; het creator-duo reist immers de hele wereld rond om inspiratie op te doen voor hun parfums. Zo kan het dat je in Shanti Shanti veel moois ruikt, zoals Bulgaarse rozen en kruiden zoals kaneel en saffraan. Bijzonder! 

Haal het hier .

Duurzaam

Als je op zoek bent naar een mooi, geraffineerd en veganistisch rozenparfum dan is dit iets voor jou. Kai is  trouwens ook een succes bij vele beroemdheden zoals Oprah, Reese Whiterspoon en Julia Roberts.  

Haal het hier .

Tags

louis-vuitton
parfum
maison-margiela

Lees ook

Aanbevolen voor jou