Beauty

Ode aan de tuberoos

Al sinds de jaren veertig laat de tuberoos de parfumwereld sidderen van verlangen. Anno nu is deze bijzondere bloem nog even fascinerend.
Reading time 1 minutes
1. Café Tuberosa, Atelier Cologne.

Espressokoffie en de Indische tuberoos vormen een verrassend maar geslaagd duo. En omdat het een cologne betreft worden ook citruselementen niet vergeten, in de vorm van bergamot en mandarijn tegen een achtergrond van roos, vanille en cacao.

Eau de parfum, 100 ml, €125.

2. Joyeuse Tubéreuse (L’Art et la Matière), Guerlain.

Een parfum als een zachte zucht. Na een groene start komt de tuberoos tot leven, omgeven door lelietjes-van-dalen en jasmijn, om uiteindelijk neer te dalen op een hart van sandelhout, vetiver en vanille. Licht, fris en smaakvol.

Eau de parfum, 75 ml, €205.

3. Carnal Flower (door Dominique Ropion), Frédéric Malle.

Parfumeur Ropion plaatst de tuberoos in het hart van zijn even bedwelmende als sensuele compositie. De eucalyptus zorgt voor een frisse sprankeling die contrasteert met de kamfer, terwijl het parfum ook is verrijkt met muskus en fruitige accenten.

Eau de parfum, 60 ml, €190.

4. McQueen Parfum, Alexander McQueen.

Sarah Burton keert terug naar een klassiek boeket, op basis van bedwelmende bloemen zoals jasmijn, tuberoos en ylang-ylang. De warme kruiden –zwarte en roze peper en kruidnagel– geven het parfum een oriëntaals karakter.

Parfum, 50 ml, €350, eau de parfum, 50 ml, €95.

5. Poison, Dior.


Zelfs de appelvormige acon is een knipoog naar verleiding. Deze geur is een bedwelmende compositie, waarin tuberoos wordt ge ankeerd door koriander, honing, muskus en opoponax. Oriëntaals, kruidig en uitgesproken.

Eau de toilette, 50 ml, €79.

Fotografie: Billie Thomassin.

Tags

mcqueen
guerlain
geuren
tuberoos
ropion
parfum
poison
dior
rozen
atelier-cologne

Lees ook

Aanbevolen voor jou