Beauty

Maison Christian Dior: ware liefde voor parfum

J’adore, Miss Dior, Dolce Vita, Sauvage... Allemaal klinkende namen van bekende Dior-parfums. Ongetwijfeld heb je bij - in ieder geval één van - deze parfums een mooie herinnering. Maar, ben je ook bekend met de exclusieve Maison Christian Dior-collectie?
Reading time 2 minutes

Natuurlijk, alle parfums uit de rijke parfumhistorie van Christian Dior worden gemaakt van prachtige ingrediënten en zijn sterke staaltjes parfum-vakmanschap. Toch is er één collectie die de harten van die-hard parfumliefhebbers pas echt sneller doet kloppen... (en wellicht ook die van je moeder? #moederdagtip)

/

...en dat is de minder bekende, uiterst exclusieve, en vooral sublieme Maison Christian Dior-collectie. Inmiddels bestaat deze lijn uit meer dan twintig verschillende parfums, die stuk voor stuk gelden als de crème de la crème van de parfumerie: puur, sprankelend, geraffineerd en gemaakt van de meest hoogwaardige ingrediënten, denk bijvoorbeeld aan het sensuele parfum Santal Noir of het frisse Rose Kabuki

Christian Dior zei eens: 'One drop of Dior and you are dressed in Dior', en dat geldt ook voor je huis; hoe heerlijk is het om je huis te laten geuren naar de mooiste parfums door middel van verfijnde geurkaarsen - die overigens niet alleen een lust voor de neus  zijn, maar ook voor het oog?! 

Onlangs werd in Londen de nieuwe toevoeging aan de Maison Christian Dior-collectie gepresenteerd: Holy Peony. Een prachtig parfum rondom de ongrijpbare geur van pioenrozen, waarmee meesterparfumeur Francois Demanchy eens te meer bewijst dat hij een authentieke vakman is, die als geen ander de kunst van de haute-parfumerie verstaat. Later dit jaar zal Holy Peony ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Wordt vervolgd...

...In afwachting daarvan hebben we alvast onze drie favorieten uit de Maison Christian Dior collectie onder elkaar gezet. Maar, eerlijk is eerlijk, niets is zo persoonlijk als een parfum, dus wij raden aan om vooral ook zelf een middagje te spenderen in de Dior boetiek of de Bijenkorf om alle voortreffelijke parfums te ontdekken.

La Colle Noire

La Colle Noire is een bloemig, houtachtig, muskparfum uit 2016, geïnspireerd door de meiroos die bloeide in de tuin van het Zuid-Franse vakantieverblijf van Christian Dior. Het parfum is kruidig, sprankelend en niet overdreven zoet, met een hoofdrol voor de meiroos, uiteraard, en een kruidig en warm hart van sandelhout, musk en amber. 

 

Diorissima

Diorissima is een uniseks parfum uit 2018 dat de charme van Parijs incarneert. Bloemige noten flirten met sprankelende sinaasappel- en gardenia-accenten en na verloop van tijd word je verrast door een soort katoen-achtige zachtheid door de musk.

 

Ambre Nuit

Dit boeiende parfum speelt met contrasten en combineert diepe, donkere amber-accenten met zachte fluwelen noten van de delicate Turkse roos. 

Lees ook

Aanbevolen voor jou