Beauty

Is dit het apparaat dat voor écht gladde benen zorgt?

Een aantal weken geleden arriveerde een bijzonder pakket op de redactie, met de vraag of wij de inhoud ervan eens wilden uitproberen. Het ging om de Philips Lumea Prestige, het nieuwste IPL-apparaat, voor thuis.
Reading time 3 minutes

De belofte? Aanzienlijk gladde en zachte benen tot wel twee maanden lang! Nou, zoiets hoef je ons geen twee keer te vragen – en al helemaal niet met de zomer voor de deur.

Bij het uitpakken van de doos vielen twee dingen op: de elegante vormgeving van het apparaat versierd met roségouden accenten en de imposante gebruiksaanwijzing. Dit laatste is niet voor niets. Hoewel IPL-technologie (Intense Pulsed Light) bekend staat als een van de meest effectieve methodes om teruggroei van haartjes te voorkomen is er ook een aantal contra-indicaties. Bovendien is het belangrijk dat het apparaat op de juiste manier wordt gebruikt.

Dit blijkt gelukkig heel eenvoudig en ook aan de veiligheid is gedacht; de Philips Lumea Prestige is namelijk uitgerust met een SmartSkin sensor die automatisch aangeeft of je huid geschikt is voor de behandeling en direct de juiste instellingen adviseert. Slim! Zorg dat je benen haarvrij zijn voordat je begint, kies vervolgens een van de vier gebogen opzetstukken, afhankelijk van het gebied dat je wil behandelen, druk op ‘ok’ en you’re good to go!

Ik heb de eerste sessie met de Philips Lumea Prestige er inmiddels op zitten en over twee weken volgt de volgende behandeling. Er wordt aangeraden om het apparaat de eerste 4 à 5 keer met twee weken interval te gebruiken voor een optimaal resultaat. Hierna hoef je de behandeling slechts om de vier tot acht weken te herhalen. Tot nu toe heb ik alleen mijn benen gedaan, en dat ging eenvoudig, snel en volledig pijnloos. Na afloop voelde mijn huid iets warm aan, maar ook dat verdween na een kwartier. Ik ben nu al benieuwd naar het eindresultaat!

Tot slot nog even dit;

voor de chaoten onder ons – moi! – is er ook een handige Lumea App. Hiermee kun je je eigen behandelschema samenstellen, inclusief reminders, en lees je precies hoe je te werk moet gaan.

Benieuwd naar de voortgang van de behandelingen? Wij houden je op de hoogte van onze bevindingen, dus stay tuned!

Voor meer informatie over de Philips Lumea Prestige ga naar www.philips.nl/lumea

De Philips Lumea Prestige is nu verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van €549,99. Goed om te weten: op dit moment is er bij aankoop een cashback actie tot €50.

 

 

Tags

beauty

Lees ook

Aanbevolen voor jou