Beauty

Interview met it-girl Chloë Grace Moretz: jetlags, beauty-tips en parfum

Lifestylemerk Coach lanceert haar eerste parfum met niemand minder dan it-girl Chloë Grace Moretz. Een interview met de jonge actrice over het Coach parfum, haar beautyroutine en werken met Meisel.
Reading time 3 minutes

Hoe ziet jouw beautyroutine eruit?

Mijn beautyroutine is heel simpel. Ik ben geen groot make-up fan. Ik geloof juist in een cleane, frisse look. Regelmatig ga ik naar mijn dermatoloog voor een facial en daar krijgt mijn huid echt een boost van. Verder was ik altijd zorgvuldig mijn gezicht, doe ik een moisturizer op, een beetje mascara, wat lippenbalsem en dat is het. Mijn tip is om ALTIJD de tijd te nemen om voor het slapen je gezicht te wassen, hoe moe je ook bent.

Wat is je favorite day-look en night-look?

Overdag draag ik het liefst een spijkerbroek en een vintage band-shirt, en daaronder sneakers of suède laarsjes. Mijn avondlook bestaat doorgaans uit een zwarte leren broek en een zijden tanktop met een jasje er overheen. Mijn nieuwste obsessie is een patchwork wollige jas die Stuart, de creative director van Coach, heeft ontworpen. Dat is echt mijn statement piece.

Wat betekent het Coach parfum voor jou?

Ik ben er dol op! Het is vrouwelijk en toch onverwacht. De bloemige noten zijn niet overheersend en het parfum is cool en geraffineerd tegelijkertijd. Ik draag het iedere dag en nog steeds ontdek ik nieuwe facetten.

Je reist veel, hoe ga je met jetlags om?

Jetlags zijn een onderdeel van mijn leven. Tijdens de vlucht drink ik liters water, probeer ik zo min mogelijk te eten, en smeer ik regelmatig een extra laagje crème op mijn gezicht. Verder probeer ik zo lang mogelijk te slapen, zodat ik fris en wakker aankom op de plaats van bestemming. Daar blijf ik vervolgens zo lang mogelijk op om mijn ritme sneller aan te passen aan de tijdzone. Ik ben nog jong dus ik vind het lichamelijk allemaal niet zo zwaar.

 

Je bent bekend als actrice, wat trok jou aan in dit project?

Ik maak al jaren deel uit van de ‘Coach’ familie. De band is zelfs zo sterk dat ik het team inmiddels als mijn naasten beschouw. Stuart Ververs, de creative director van Coach, is een van de coolste designers van het moment; hij heeft het merk weer hip gemaakt zonder het contact te verliezen met de trouwe fans die al jaren gek zijn op het merk. Mijn moeder heeft nog een aantal Coach tassen van voordat ik geboren was, dat is toch bizar?! Inmiddels zijn dat echte iconische items geworden.

Hoe was het om met Steven Meisel te werken?

Ik acteer al sinds mijn 6e dus ik kan niet zeggen dat het voor mij spannend is om voor een camera te staan. Dit project voelde wel echt als een voorrecht want ik houd ervan om te werken met getalenteerde fotografen. De shoot met Steven Meisel ging heel natuurlijk, het was een constante dialoog. Naar mijn gevoel klikt het gewoon tussen Steven, Stuart en mij. Wij zijn een perfect match!

Wat is het parfum van je jeugd?

Dat is het parfum van mijn oma, zij heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Ik kan me nog herinneren hoe ik als kind door de kamers van haar huis rende, achter haar parfum aan, op zoek naar haar. Mijn moeder droeg door de jaren heen juist heel veel verschillende parfums. Elk van deze parfums herinnert mij aan een specifiek moment uit mijn jeugd. Van alle zintuigen is reukzin misschien wel mijn favoriet.

Coach, Eau de Parfum, 50 ml, €70. 

Tags

parfum
interview
steven-meisel
coach
chloe-grace-moretz
coachthefragrance
coacheaudeparfum

Lees ook

Aanbevolen voor jou