Beauty

In de ban van Jean Paul Gaultier's schandaal...

Hoe komt het toch, dat ze bij Jean Paul Gaultier zo dol zijn op rumoer creëren? Wij gingen op onderzoek...
Reading time 2 minutes
Met de 'benen bloot' à la Irina Shayk voor Scandal à Paris Eau de Toilette

Bij Parijs denk je misschien op de eerste plaats aan klassieke Victoriaanse warenhuizen, elegante parfumerieën en verfijnde couture. Deze fraaie elementen passen allemaal bij Jean Paul Gaultier - al durft deze Franse ontwerper al sinds zijn eerste collectie in 1976 te rebelleren… Maar wie is Jean-Paul Gaultier nou eigenlijk? Deze wereldberoemde ontwerper groeide op nabij Parijs, waar hij al snel in het epicentrum van de modewereld terecht kwam. Niet veel later werd zijn gedurfde talent door een aantal beroemde Franse modehuizen herkend en dat is niet voor niets. Jazeker, Jean-Paul Gaultier heeft karakter! Je wordt immers niet zomaar de enfant terrible van de modewereld genoemd. Hij is de man die altijd weer weet te choqueren dankzij zijn innovatieve creaties met een Parijse draai.

Gaultier is zeker niet bang voor een gezonde vleug controverse en vernieuwing, en speelt al sinds het begin van zijn carrière met de grenzen tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid. Neem bijvoorbeeld zijn herinterpretatie van het korset, of de herintroductie van de mannenrok waarmee hij de Franse couture naar een nieuw en androgyn niveau tilde. Maar er is meer! Zo zijn er tal van ongelofelijke en onvergetelijke catwalkmomenten, zoals het legendarische kegelvormige ‘Madonna’-korset, de casting van getatoeëerde en curvy modellen en zelfs de introductie van de eerste transgender modellen op de catwalk. Maar, er zijn nog veel meer controversiële mijlpalen geweest, waarmee Gaultier het pad heeft gebaand voor de ontwikkeling van de huidige mode-industrie. We applaud you.

SCANDALOUS

In 1993 verscheen het eerste Jean Paul Gaultier parfum op de markt, in die uitgesproken flacon in de vorm van een vrouwenlichaam. Het nieuwste parfum dat Jean Paul Gaultier mag toevoegen aan het lijstje van instant-classics heet Scandal à Paris. En ook ditmaal is de flacon opzienbarend: op de dop steekt een goed stel benen verleidelijk de lucht in. De Eau de Toilette zelf is een ode aan het Parijs waarin Jean Paul Gaultier opgroeide: we herkennen een mooie compositie met frisse accenten van peer, honing en jasmijn. De bloedmooie Irina Shayk is het gezicht van het parfum en maakt het plaatje helemaal compleet.

Voor de rebel onder ons: je weet waar je moet zoeken voor dit schandalig lekkere parfum! 

Jean-Paul Gaultier: “Ik houd ervan om dingen vanuit een ongebruikelijke hoek te bekijken en het voorspelbare in twijfel te trekken.”

Scandal à Paris Eau de Toilette heeft een verkoopprijs van €52 voor 30ml tot €93,96 voor 80ml.

Tags

beauty
parfum
jean-paul-gaultier
gaultier
scandal-a-paris

Lees ook

Aanbevolen voor jou