Beauty

Get the look: backstage beauty bij Chanel FW17 Haute Couture Show

Make-up kwasten in de aanslag, de spectaculaire ooglook van maestro Tom Pecheux voor Chanel kun jij thuis ook maken!
Reading time 5 minutes

Dit keer geen intergalactische ruimtevaart make-up of Cleopatra-achtige cateyes. Maar Chanel legt opnieuw de focus op de ogen voor de make-up van de Fall/Winter Haute Couture show. 

In ware Chanel-stijl gaf het huis een creatieve draai aan de oog make-up. Dit keer door een glas in lood-effect te imiteren op het ooglid. Deze look belichaamt Karl Lagerfeld's visie op de show die hij beschrijft als "de herboren Parisienne". En tegelijkertijd representeert het de kracht van het Chanel's Haute Couture, die hij definieert als puur vakmanschap.

En laat Karls grootse worden je niet demotiveren, want deze kuntzinnige make-up look kun jij thuis ook maken. 

De Onberispelijke Complexie

Net als schilders bij hun meesterwerken, geldt ook voor make-upartiesten, dat een goede basis het halve werk is. Zorg dus eerst dat het canvas waarop je te werk gaat goed verzorgd is.

Hydrateer de huid met Hydra Beauty Micro Gel Yeux, Hydra Beauty Micro Serum en La La 10 De Chanel voor een glad oppervlak. Breng dit in cirkelvormige bewegingen aan en verspreid het product over het gezicht zodat het grondig in de huid wordt opgenomen.

Voor een natuurlijke glow kun je hierna de Les Beiges Healthy Glow Foundation aanbrengen met de Les Pinceaux De Chanel Retractable Foundation Brush.

Met het poeder van La Palette Essentielle en de Les Pinceaux De Chanel Retractable Dual-Tip Concealer Brush werk je met gemak je donkere kringen weg. 

Framing Features

Vergeet nooit de kracht van een goede wenkbrauw. De spectaculaire ooglook komt pas echt uit de verf als ook de wenkrbauwen on fleek zijn. 

Met de Stylo Sourcils Waterproof zet je de wenkbrauw losjes aan en creëer je een voller effect. Kam daarna de haartjes door met de Le Gel Sourcils zodat ze de hele dag op hun plek blijven zitten. 

Kunstwerk in uitvoering

Deze multi-hued eye make-up lijkt bijna onmogelijk om uit te voeren, maar vrees niet. Wij hebben een stappenplan! 

Breng de Ombre Premiere in Blue Jean N° 16 aan op de onderste wimperrand met de Les Pinceaux De Chanel Retractable Dual-Tip Eyeshadow Brush.

Vervolgens breng je in de arcadeboog het Ombre Premiere Powder in Verde N° 18 aan voor de illusie van dieperliggende  ogen.

Over de rest van het ooglid breng je de Ombre Premiere Powder in Désert Rouge N° 36 aan.

Boven de arcadeboog, onder het begin van de wenkbrauw breng je de Ombre Premiere Powder in Poudre d'Or N° 34 aan.

Combineer dan dezelfde kleur met Ombre Premiere Powder in Désert Rouge N° 36 voor een oranje tint, deze breng je op het buitenste gedeelte van de arcadeboog, onder het laatste stuk van de wenkbrauw aan. 

In de binnenste ooghoeken komt een beetje van de Rouge Allure Luminous Lip Colour in 172 Rouge Rebelle voor meer intensiteit. 

Om het één geheel te maken kleur je vervolgens de buitenste helft van de onderste wimperrand in met de Ombre Premiere Cream in Scintillance N° 804.

Daarna breng je een royale laag van de Le Volume De Chanel in Noir N° 10 mascara en is je ooglook af.

Keeping it Glowy

Poeder je gezicht af met Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder. Hiermee pak je meteen de vettere gebieden van de huid aan zoals de T-zone en de kin. Je make-up blijft door deze poeder extra lang zitten en huid een gezonde uitstraling met een klein glansje.

Go Nude

Bij deze look staan de ogen centraal, ga daarom voor een neutrale lip. Met een laagje Rouge Coco in Daylight N ° 474 heb je in een handomdraai de perfecte nude lip.

Complementeer de lipkleur met Le Vernis Longue Tenue in Ballerina N ° 167, een licht pastelroze, op je nagels. Om ervoor te zorgen dat je nagellak lang blijft zitten breng je eerst een laagje van de La Base aan en de Le Gel Coat als finish.

Toch nog lastig? Bekijk hieronder de video waarbij Caroline de Maigret je backstage laat zien hoe de modellen worden opgemaakt!

Get the look: van de catwalk naar jou thuis - Chanel FW17/18 Haute Couture Show

Alle afbeeldingen van Benoît Peverelli © CHANEL 2017.

Tags

chanel
make-up
haute-couture
karl-lagerfeld

Lees ook

Aanbevolen voor jou