Beauty

Gabrielle 4 ever

Het is niet iedere dag dat Chanel een nieuwe parfum lanceert. De lancering van 'Gabrielle', met Kristen Stewart als boegbeeld, is dan ook groot nieuws.
Reading time 1 minutes

2017 is het jaar van Gabrielle, Gabrielle Chanel om precies te zijn. Lanceerde het Franse luxehuis eerder dit jaar al een tas vernoemd naar de oprichter, dit najaar verschijnt ook het eau de parfum Gabrielle. En dat is groot nieuws: Chanel is niet zo scheutig met het lanceren van nieuwe parfums - Chance, uit 2002 (vijftien jaar geleden!) was de laatste nieuwe geurcreatie van het huis aan de Rue Cambon in Parijs.

 

Gabrielle is een olfactorisch eerbetoon aan de vrouw die als geen ander de modewereld heeft beïnvloed met haar onafhankelijkheid, rebelsheid, moed, temperament, passie en vrije geest. Aan parfumeur Olivier Podge de taak om deze eigenschappen te vangen in een parfum. Met dit doel voor ogen creëerde hij een denkbeeldige witte bloem die de intensiteit van de jasmijn versterkt, terwijl hij met noten van witte muskus de ylang ylang zijdezacht maakt, met melkachtige sandelhout de romigheid van de tuberoos kracht bij zet en de frisheid van oranjebloesem omhooghaalt met mandarijn, grapefruit en zwarte bes. Het resultaat is bloemig, zonnig, fris en vernieuwend. Net als Gabrielle zelf.

THE FRAGRANCE GABRIELLE CHANEL – THE FILM

Chanel, Gabrielle, eau de parfum, 50 ml, €103.
Verkrijgbaar vanaf 1 september.

Tags

chanel
gabrielle-chanel
kristen-stewart
coco-chanel

Lees ook

Aanbevolen voor jou