Beauty

#Extravaganza! Deze beauty-looks gaan de boeken in

Knappe couturecreaties van de grote modehuizen komen tot leven door even geraffineerde als verrassende beautylooks. Onwaarschijnlijk mooi!
Reading time 2 minutes
CHANEL

dit omhoog gekamde haarlakhaar doet zowel denken aan een achttiende-eeuws Marie antoinette-kapsel als aan jarentachtig-Bowie-blitz. Het is make-updirecteur Lucia pica die met turquoise ogen en neonrode lippen de balans uiteindelijk laat doorslaan naar de eighties.

Haute couture L/Z 2019, Chanel.

VALENTINO

Letterlijke eyecatchers bij Valentino’s haute-coutureshow waren de fladderende wimperveren: delicaat, betoverend en magisch. Dit sierlijke butterfly effect is een bedenksel van de legendarische make-up artist Pat McGrath.

Haute couture L/Z 2019, Valentino.

DIOR

Leuke vondst uit de koker van peter philips, creatief directeur van Dior Make-up: zwart omrande ogen met een verticaal streepje. Hierdoor krijgt deze punklook een dromerige Pierrot-vibe.

Haute couture L/Z 2019, Dior (backstage).

JEAN PAUL GAULTIER

De eeuwige voorliefde van Jean Paul Gaultier voor extravagantie en postpunkinvloeden komt dit seizoen tot uiting in neongekleurde pruiken in typische jarentachtigwafelijzerstijl. Het effect is theatraal en met een knipoog naar Azië.

Haute Couture L/Z 2019, Jean Paul Gaultier.

IRIS VAN HERPEN

etherisch en intergalactisch: korte pony’s waarvan de punten in een contrasterende kleur zijn gedompeld. in combinatie met de gebleekte wenkbrauwen ontstaat een intrigerend, buitenaards beeld.

Haute Couture L/Z 2019, Iris van Herpen.

GIVENCHY

Voor de hand liggend is deze look van Pat McGrath voor Givenchy niet. Maar fascinerend is het des te meer: de bovenste helft van het gezicht is als een schitterende discobal beschilderd met sparkling zilver. Holografisch en buitenaards.

Haute couture L/Z 2019, Givenchy.

Tags

beauty
runway
beautytrend
haar
ss19

Lees ook

Aanbevolen voor jou