Beauty

De beautygeheimen van Irina Shayk

Het Russische topmodel deelt haar schoonheidsgeheimen.
Reading time 5 minutes

Naturel of in vol ornaat, Irina Shayk ziet er altijd prachtig uit. Hoe doet het 30-jarige Russische topmodel en L’Oréal ambassadrice dat toch? 

Wat is jouw beste beauty-advies?

“’s Ochtends was ik met ijskoud water mijn gezicht. En als ik een korte nacht heb gehad dep ik de huid rondom mijn ogen nog even met ijsklontjes. Zo krijgt de huid een boost en worden wallen minder. En ik raad aan om koffie voortaan te laten staan en in plaats daarvan groene thee te drinken.”

Hoe ziet jouw beauty-ritueel er ’s ochtends uit?

“Ik vind het belangrijk om mijn huid goed te hydrateren. Na het wassen van mijn gezicht breng ik als eerst de Age Perfect van L’Oréal aan. Deze crème is eigenlijk bedoeld voor de rijpere huid, maar ik gebruik het op droge plekjes zoals mijn hals, daar zijn namelijk vaak de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar. Tot slot gebruik ik zonnebescherming, dat is essentieel.”

Hoeveel tijd breng je doorgaans in de badkamer door?

“Ik ben meestal heel snel klaar. Vanmorgen kostte het me hooguit 10 minuten, inclusief douche! Ik ben niet zo’n meisje dat uren voor de spiegel doorbrengt. Hoe minder ik naar mijzelf kijk, des te beter ik me voel!”

Hoe belangrijk is make-up voor je?

“Als model is make-up natuurlijk een belangrijk onderdeel van mijn leven. Maar als ik niet werk draag ik eigenlijk alleen foundation – liefst zo naturel mogelijk en met een subtiele glans. Verder ben ik gek op nude lippenstift en een beetje concealer onder de ogen vind ik ook geen overbodige luxe.”

Hoe houd je je huid gezond?

“De hele dag door drink ik water. En ik draag altijd zonnebescherming, zelfs als ik in de stad ben.”

Hoe verzorg je je haren?

“Sinds jongs af aan hydrateer ik de puntjes met olie. Voorheen gebruikte ik kokosolie, maar ik dat ‘verzwaarde’ mijn haar. Tegenwoordig kies ik liever voor de dry oils van L’Oréal.

Welk parfum draag je?

“Geen! Vroeger was ik geobsedeerd door parfum, maar dat is nu wel voorbij.”

Welke sport doe je?

“Ik haat cardio! Wat ik wél leuk vind is ju-jistsu; dat is niet alleen goed voor je lichaam, ik krijg er ook een goed humeur van. En ik doe graag pilates. Geen yoga, dat vind ik saai. Verder zorg ik dat ik iedere dag minstens 15 minuten rek- en strekoefeningen doe.”

Doe je wel eens een detox-kuur?

“Als ik voorafgaand aan een evenement of een belangrijke shoot wat kilo’s wil verliezen eet ik een week lang geen vlees en vermijd ik vette producten.”

Wat is het belang van de make-up in uw leven?

Als een model, de make-up is uiteraard van essentieel belang. Als ik niet werk, gebruik ik meestal alleen een basis. Het moet zo natuurlijk mogelijk, waardoor schijnen te zijn. Ik hou ook van om naakt lippenstift en een beetje concealer gebruiken.

Wat doe je om je huid gezond te houden?

Het drinken van water de hele dag. Ik probeer ook om me te beschermen tegen de zon zoveel mogelijk, zelfs wanneer ik in de stad ben.

En voor je haar?

Ik gehydrateerd altijd tips met olie. Voordat ik gebruikte kokosolie, maar het is te zwaar voor mijn fijn haar. Nu, ik heb liever droog oliën L'Oréal. Er zijn 6 soorten, die corresponderen met verschillende behoeften.

Welke geur gebruik je?

Ik gebruik geen! Toen ik jonger was, was ik geobsedeerd met parfum, maar voorbij.

Welke sport beoefen je?

Ik haat cardio, dus ik koos ervoor om jiu-jitsu. Het is geweldig voor het lichaam, is het niet te vermoeiend en is uitstekend geschikt voor humor. Ik hou ook van pilates, maar yoga. Ik vind het erg saai! Als ik op reis en ik kan niet sporten doen, probeer ik te wonen gedurende tenminste 15 minuten per dag. Het helpt om geconcentreerd te blijven.

Wat doe je om te ontgiften?

Als ik wil wat gewicht te verliezen voor een show, sneed ik het vlees en vet van mijn dieet voor een week.

Wie beter vertegenwoordigt de schoonheid voor u?

Mijn grootmoeder. Het was een fantastische vrouw, zowel binnen als buiten, met een surrealistische humor en een groot gevoel voor humor. Ik denk dat tegenwoordig mensen vergeten dat schoonheid, vooral de ziel.

Tags

beauty
irina-shayk
beauty-secrets

Lees ook

Aanbevolen voor jou