Beauty

Alles wat je moet weten vóór je een pony neemt

Overweeg je een nieuwe hairdo? Wij beantwoorden alle vragen over de pony.
Reading time 2 minutes

Wat gaan we dit keer met ons haar doen? Misschien overweeg je om een pony te laten knippen maar twijfel je nog. Lees dan vooral de antwoorden op de meest gestelde vragen over pony's hieronder.

Werkt de pony bij elk gezicht? Ja, maar houd wel rekening met de vorm van je gezicht. Niet elke soort pony past bij elke gezichtsvorm.

Werkt een pony bij krullend haar? Jazeker, maar ga wel langs een kapper die een krul-expert is. Zij zullen beter snappen hoe je haar om je gezicht gaat vallen nadat de schaar erin is gezet.

Werkt een pony bij dun haar? De kapper heeft bij dun haar een grotere pluk nodig om een pony te creëeren die vol genoeg is. Het kan wel, maar houd er wel rekening mee dat je haar aan de zijkanten wat uitgedund wordt. Ook wordt dun haar sneller vet dus investeer in een goede droogshampoo om je pony langer fris te houden.

Hoe zorg je goed voor je geliefde pony? Geef je pony om de drie weken een kleine trimbeurt en je haar zal je dankbaar zijn. 

Staat iedereen de micro-pony? De hele korte pony, boven de wenkbrauwen is een gewaagde look. Sommige zullen zeggen dat mensen met kleinere gezichten deze pony het beste staan. Zorg er in ieder geval voor dat de kapper de pony ook niet té dicht bij de haargrens knipt. Je haar is dan niet zwaar genoeg meer om naar beneden te vallen (dus groeit het als een kuifje, yikes). 

Hoelang duurt het voordat je pony is uitgegroeid? Het duurt wel een maandje of vier voordat je je haar weer achter je oren kunt dragen. Dit hangt natuurlijk ook af van van hoe kort je pony is. 

 

Zie hieronder pony-inspiratie om mee te nemen naar de kapper.

Tags

haar
haartrend

Lees ook

Aanbevolen voor jou