Beauty

Waarom chocola een 'lifesaver' is (Eet die Valentijns bonbons maar op!)

Antioxiderend, revitaliserend en hydraterend: 3 goede redenen om zonder schuldgevoel de Valentijns bonbons op te eten
Reading time 1 minutes

 Anti-aging eigenschappen

Cacao is een 'super food' die al generaties lang wordt geroemd om haar vele cosmetische deugden, met anti-aging als voornaamste. Niet alleen is chocola een krachtige cocktail van vitamine A, B, C en E, het is ook een bron van  magnesium, kalium, mineralen, calcium en ijzer. Bovendien wordt door het hoge aantal polyfenolen het huidverouderingsproces vertraagd. Als kers op de taart zorgt de cafeïne er voor dat cellulitis wordt verminderd en de elasticiteit van onze weefsels wordt vergroot. Wat wil een mens nog meer?!

Cocoa Body Scrub Fresh, € 47

Super hydraterende actieve bestanddelen

Wist je dat cacao ook een hydraterende werking heeft? De Maya's en de Azteken gebruikten vroeger al cacaoboter om hun huid te becshermen tegen langdurige blootstelling aan de zon. Doordat cacao de vochtbalans herstelt heeft het een gunstige werking bij een droge huid, gebarsten lippen en breekbaar haar. De vetzuren helpen bij het herstellen en versterken van de opperhuid die de epidermis beschermt.

Palette Chocolate Bar, € 44 bij Sephora

Anti-stress

We worden niet alleen mooi van cacao, de geur van chocola zorgt er bovendien voor dat we endorfines afscheiden waardoor angsten verminderen en we ons beter voelen. Dankzij de cafeïne en serotonine is er zelfs sprake van verbetering van sportprestaties...

Tags

beauty
food
chocola

Lees ook

Aanbevolen voor jou