Beauty

9x beauty-trends voor de zomer

Het voorjaar is begonnen en dus geven wij je een dosis beauty-inspiratie voor feestelijke zomerfestivals of je dagelijkse extravaganza.
Reading time 2 minutes

1. Geen make-up

In het kader 'Go big or go home' zien we vooral hele uitgesproken make-uplooks op de runways of juist een volledige afwezigheid daarvan. Een frisse en gezonde huid is daarom de meest gangbare look van dit modeseizoen. 

2. Borstelige wenkbrauwen

Dikke, donzige en brede wenkbrauwen mogen dit seizoen wederom op je gelaat prijken. Borstel ze uit met gel en omarm de ruige look. Wil je net dat beetje extra? Teken er dan losse haren bij met een scherp wenkbrauwpotlood. 

 

3. De experimentiële 'wing'

De klassieke cat eye-wing is uitgegroeid tot zo veel meer. We zien veel experimentele looks waarbij de wing in een nieuw jasje gestoken wordt. Neem bijvoorbeeld de grafische look van Dior die wat wegheeft van hiërogliefen. Get creative

4. Lichte wenkbrauwen 

Des te hoger het voorhoofd oogt, des te beter. In combinatie met een korte pony en gebleekte wenkbrauwen lijkt je gezicht plots een stuk langer. Deze, bijna buitenaardse, look zagen we onder andere bij Prada en Iris van Herpen. 

5. Kaarsrechte middenscheiding 

De middenscheiding is al een poosje hot and happening. Wil je er iets meer nadruk op leggen? Draag 'm dan zo strak mogelijk tot de oorgrens (haarlak, haarlak & haarlak), en zet  vanaf daar weelderige krullen of volume in. 

6. Wimperkunst 

Wie kan ooit de gevleugelde wimpers van Valentino vergeten? Zowel de bovenste als de onderste wimpers werden voorzien van elegante veren en de waterline subtiel gekleurd met een zwart oogpotlood. Misschien minder draagbaar on a daily basis, maar voor een feestje..?

7. Gevlochten 

Prada, Hermès, Alexander McQueen en meer modehuizen vielen dit seizoen als een blok voor kunstzinnige vlechtcreaties. Van dikke, rommelige vlechten tot verfijnde kleine vlechtjes langs het gezicht. Bovendien ook perfect voor een bad hair day: vlecht erin! 

8. Donkere nagels

Een gezonde vleug punk kan geen kwaad! We zijn fan van het edgy detail zoals we zagen bij Philipp Plein en Tom Ford. In combinatie met een zacht zomerjurkje brengt een zwarte nagellook mooi contrast. 

9. Zomersproeten 

Heb je ze van nature? Lucky you! De zomerse sproet is natuurlijke schoonheid, dus waag het niet om ze te bedekken met foundation. Heb je ze niet? Teken ze met een potlood!

Tags

beauty
make-up
catwalk
runway
trends
ss19

Lees ook

Aanbevolen voor jou