Beauty

6 x handige tips tegen droge lippen

En als een dermatoloog het zegt, dan is het zo!
Reading time 2 minutes

Dermatoloog Daniela Bellucci weet precies wat er nodig is voor een gezonde huid: het hele jaar door zonnebrand smeren - en dus niet alleen in de zomer - en genoeg water drinken. Oke, duidelijk, maar hoe verzorg je je lippen en zorg je ervoor dat ze niet meer uitdrogen? Daniela weet raad...

1. Niet likken

Je lippen natmaken zorgt slechts voor een kortstondig verzachtend effect, maar op lange termijn verergeren de klachten. Niet likken dus!

2. Weg met matte lippenstift

Alhoewel een goede, rode, matte, lippenstift wellicht mooi staat, is het niet altijd even heilzaam voor de lippen en kan het een uitdrogend effect hebben. Ga voor de 00's beauty-trend en gebruik een verzorgende gloss.

3. Pas op met lippenbalms

Lippenbalsem is helaas niet altijd een goede oplossing voor droge lippen; soms zitten er ingredienten in die de lippen juist uitdrogen in plaats van hydrateren - ja echt! Wees dus selectief en kies voor een balm op basis van natuurlijke oliën zoals kokosolie. Ook Aloë Vera doet wonderen. 

4. Slaap genoeg

Als je niet genoeg uren slaapt heeft je huid - en dus ook je lippen - minder tijd om te herstellen en te kalmeren. Kortom, pak je rust, maak lange nachten, en je zult merken dat je lippen minder snel uitdrogen.

5. Pas op met skincare

Sommige crèmes doen wonderen voor je huid, maar zijn niet geschikt voor je lippen. Het is daarom aan te raden om speciale lippencrèmes te gebruiken. 

6. Pas op met Peels

Wellicht krijg je bij het zien van droge velletjes op de lippen zin in een goede lipscrub of peel... maar doe dit niet! Het beschadigt namelijk meer dan het goed doet. 

 

Tags

beauty
tips
droge-lippen
lipcare

Lees ook

Aanbevolen voor jou