Beauty

3 tips voor de beste oogschaduw-look

Wij zijn gek op oogschaduw. Waarom? Je transformeert er je hele oogopslag mee binnen een paar minuutjes. Je kunt je oogkleur accentueren, je oogvorm optisch veranderen en de kleur matchen bij je outfit. Zo doe je het goed:
Reading time 1 minutes

Met deze 3 simpele stappen word jij een echte oogschaduw-expert. 

Stap 1. Primer

Onderschat de waarde van deze huidkleurige creme niet, het doet namelijk wonderen voor je make-up. Een primer zorgt ervoor dat de kleur van je oogschaduw intenser wordt en beter blijft zitten. Investeer dus vooral in een goede!

Stap 2. Kies de juiste kleur

Niet elke oogschaduw past bij ieder huidstype. Over het algmeen doen glitter-oogschaduws het beter op een jongere huid, terwijl metallic en matte oogschaduw geschikt zijn voor elke hiud. Let ook op de ondertoon van je huidskleur en de kleur van je ogen en speel bijvoorbeeld met een warm/koud contrast door je blauwe ogen te combineren met een warme oogschaduwkleur, of kies voor een pop of color voor je bruine pareltjes. 

Stap 3. De techniek

Dit is het lastigste onderdeel aangezien er verschillende prima technieken bestaan. Wat meestal het beste werkt is het volgende:

Kies één palet en gebruik alleen de kleuren die daarin zitten, deze zijn immers zorgvuldig samengesteld en versterken elkaar. Breng allereerst de lichtste kleur aan op je wenkbrauwbot en in je binnenste ooghoek. Breng daarna een medium kleur aan op je ooglid.  Tot slot breng je de donkerste kleur aan in de buitenste rand van je ooglid en smoke it out. Maak je look af met je favoriete mascara en eventueel een eyeliner.

Tags

beauty
oogschaduw

Lees ook

Aanbevolen voor jou