Be Well

Top 5 must-visit spa's in Marrakesh

Influencer en dreamy trip planner Yusra Idrissi van Moroccan Musthaves is dé insider op het gebied van alle tofste en nieuwste spots in Marokko. In dit artikel geeft ze een top 5 van haar favoriete spa's en hammams in Marrakesh.
Reading time 3 minutes

De Nederlands-Marokkaanse Yusra Idrissi (26) begon in 2014 met haar  blog moroccanmusthaves.com en Instagramaccount @moroccanmusthaves. Ze wilde haar vaderland ontdekken en de schoonheid van Marokko delen met de rest van de wereld. Inmiddels volgen meer dan 96.000 mensen haar reisverhalen en bereikt Yusra met haar kanalen iedere week meer dan 1 miljoen mensen. Dit keer gaat ze voor L'OFFICIEL NL op zoek naar de beste spa's en hammams in Marrakesh. 

1. Domaine de la Roseraie 

Op zo’n 45km afstand van het bruisende Marrakesh ligt het prachtige resort Domaine de la Roseraie. Gelegen in het midden van het stadje Asni in het Atlas Gebergte van Marokko, vind je een oase van rust en natuur. Naast verschillende massages, beautybehandelingen en traditionele hamam-sessies, kun je hier ook terecht voor een dagje paardrijden door het gebergte of een twee-daagse Wellness package. Een must-visit als je het mij vraagt!

/

2. Palais Aziza & Spa

Naast het feit dat dit 5* hotel opzich al een zen-zone is (ik verblijf hier héél graag!), heeft het ook nog eens een fabulous spa. De spa bevindt zich in een soort ‘kelder’ onder de grond – even helemaal afgesloten van de wereld. De lange, donkere gangen met rode belichting zorgen voor relaxation à la minute. Geniet hier van een mani- en pedicure terwijl je liggend op een bed in slaap valt, of laat je verwennen met een olie-massage naar keuze. 

/

3.  Es Saadi Resort

Dit prachtige 5* hotel ligt in hartje centrum van Marrakesh, maar je hoeft de deur nergens voor uit – reden waarom dit één van mijn favo hotels is. Naast verschillende buitenzwembaden waaraan je heerlijk kunt lunchen, hebben ze een prachtig binnenzwembad met grote marmeren pilaren. Je kunt hier als gast gebruikmaken van meer dan vijf verschillende saunafaciliteiten en verschillende beauty treatments en massages. Alle behandelingen worden afgesloten met een heerlijke, zoete Marokkaanse muntthee geserveerd in een kamer vol waterbedden. Yes please!

/

4. La Maison Arabe

Wil je echt all the way Moroccan gaan, ga dan voor een spa treatment in een traditionele riad. Éen van de bekendste in Marrakesh is La Maison Arabe. Geniet van een, obviously, traditionele hammam behandeling waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke producten. Veel kamertjes, loungebanken en 1001-nacht lampen maken deze spot de ultieme plek voor een Marokkaanse hamam-ervaring.

/

5. Palais Namaskar 

Een plek die al heel lang op mijn bucket-list stond. Dit prachtige Indian-inspired, super deluxe hotel is mega Instagrammable én heeft ook nog eens een fantastische spa. Na een massage kun je hier namelijk ook genieten van het koude water in een privézwembad dat zich ook in de ruimte bevindt. Een perfecte spa voor alle loving couples out there.

/

Tags

travel
welness
spa

Lees ook

Aanbevolen voor jou