Be Well

Onthaasten op de Seychellen

Snorkelaars, duikers en zeilers weten het al langer: de Seychellen zijn ideaal voor avontuur op zee. Op Felicité, een van de privé-eilanden, ligt The Six Senses Zil Pasyon, een prachtig resort met een al even luxueuze spa waar de kunst va wellness tot in de puntjes wordt beheerst.

Félicite, het privé-eiland

Van fruitvleermuizen die van eiland naar eiland vliegen op zoek naar mango's tot zeeschildpadden en Coco de Mer-bomen, de palmsoort die 'zeekokosnoten' draagt. De Seychellen zijn een ecologisch wonder en daarom is er in 2004 een milieubeheerplan gestart om de duurzame ontwikkeling op deze eilanden op gang te brengen. Kortom, geen mooiere plek om op bewuste wijze te genieten van de schoonheid van de natuur. 

Het luxueuze resort The Six Senses Zil Pasyon, is gelegen op een klein privé-eiland genaamd Felicité. De beste manier om Felicité te bereiken is via een 18-minuten durende vlucht met ZilAir, een luxe privé helikopterservice die laag genoeg over het water vliegt om dolfijnen en walvishaaien te spotten.

In The Six Senses Zil Pasyon kun je een week lang onthaasten, luierend in een ligstoel op het strand of genietend van een op maat gemaakt welnessprogramma in de fenomenale spa.  

Maar ook voor de meer avontuurlijke reiziger, is The Six Senses Zil Pasyon een hemelse plek; Met een kajak kun je richting Ile Coco peddelen, een klein eilandje dat bekend staat als walhalla voor snorkelaars en duikers, waar je kunt zwemmen met haaien, karetschildpadden (een ernstig bedreigde soort), en barracuda's. De Guest Experiences Manager (GEM) van het resort zal zelfs een picknick met broodjes en champagne op het kleine eiland organiseren.

De kamers

640x450_Pasyon_Pool_Villa_bedroom_140x87.jpg
640x450_Panorama_Pool_Villa_deck2-140x87.jpg
640x450_Ocean_Front_Pool_Villa_deck2-140x87.jpg
640x450_Hideaway_Pool_Villa_deck-140x87.jpg

De restaurants

De villa's zelf zijn een genot om in te verblijven, met uitzicht over het water en volledig afgelegen. Iedere villa is bovendien van alle moderne gemakken voorzien en uitgerust met een eigen terras en infinity pool.

De restaurants zijn stuk voor stuk uitstekend, terwijl de meeste ingrediënten afkomstig zijn uit de tuinen en de boomgaarden van het resort. De chef-kok, Richard Lee, serveert alleen ethische vangsten en in Ocean Kitchen, Island Café en Koko Bar kun je je te goed doen aan duurzame tonijn en lokale kreeft 

KoKo_Bar_revised_EPV1-copy-Gallery.jpg
975x660_Ocean_Kitchen_140x87.jpg
975x660_Chefs_Table2_140x87.jpg

Persoonlijke foto's

The Hindu Temple on Mahe.jpg
A Hindu temple on Mahe
Sun Setting on Felicite.jpg
Marie Antoinette.jpg
Marie-Antoinette, the restaurant
Ile Coco from ZilAir.jpg
Ile Coco
Gecko Friend.JPG
Fruits at the Market.jpg
Fruits at the Market
Fruit Vendor at Beau Vallon.jpg
Beach on Felicite.jpg
The beach of Felicite
Bat Curry at Marie Antoinette.jpg
A Private Hilltop Sunset Cocktail.jpg
A private hilltop sunset cocktail
A Crab.JPG
Wright's Gardenia Stem.jpg
The rare Wright's Gardenia
Wading Through the Rocks on Felicite.jpg
Wading in Felicite.jpg
Vanilla Flower.jpg
Tortoises Cool of on Mahe.jpg
Toddy Vendors at Beau Vallon.jpg
Six Senses.jpg
Rocky Beach Felicite.jpg
Private Infinity Pool.jpg
No Filter Sunset on Felicite.jpg
Unfiltered sunset
Motia Performers at Beau Vallon.jpg

Foto's: The Six Senses Zil Pasyon

Lees ook

Aanbevolen voor jou