Be Well

Leve de avocado: Waarom de Avocado Show nog wel even mag blijven

Avocado's zijn in Nederland al jaren niet aan te slepen. Ze zijn niet alleen lekker, ze beschermen ook je bloedsuikerspiegel en zorgen voor een boost voor je huid. Ook op lange termijn heeft de avocado een magische werking en dat zetten we graag nog even op een rijtje: 4x waarom jij naar de Avocado Show moet blijven gaan.
Reading time 1 minutes

1. Zeg maar dag tegen je eetlust

Die vervelende buien waarbij je het liefst alles wat los en vast zit in je mond stopt? Yes we know them. Zeg die maar met een mooi handgebaar gedag. Onze groene vrienden zorgen er namelijk voor dat de vezels en gezonde vetten op een langdurige manier verwerkt worden, waardoor er minder Ghreline wordt aangemaakt. En dat is nu net het stofje wat je laat snaaien.

2. Goed voor de ogen

Knijpen met je ogen en meerdere moment per dag een bril opzetten? Ook dat kan tegengegaan worden (of in ieder geval verminderd). Door regelmatig avocado’s te eten wordt je zicht verbeterd. Plan die lunchafspraak alvast maar in!

3. Bye bye gewrichtspijn

Iedereen weet dat voorkomen beter is dan genezen. Tip van de dag: ga nu alvast gewrichtspijn tegen en eet een avocado want avocado’s werken als ontstekingsremmers, waardoor eventuele pijn aan je gewrichten wordt verminderd. 

4. Foliumzuur!

Last but certainly not least is het feit dat avocado’s rijk zijn aan foliumzuur (vitamine B11). Deze vitamine helpt ziektes tegen te gaan en schijnt het lichaam te beschermen tegen kanker. 1 Avocado bestaat uit 20% foliumzuur, en zo is deze fruitsoort ineens een smakelijke krachtbom.

Leve de avocado!

Tags

food
health

Lees ook

Aanbevolen voor jou