Be Well

Haar wassen zonder shampoo? Zó moet dat!

Haren wassen met shampoo doet meer kwaad dan goed. Dat is de boodschap van Eli Halliwell, de chairman van Hairstory. Wij spraken met hem over hoe het dan wèl moet.
Reading time 6 minutes

Hee Eli! Is dit je eerste keer in Amsterdam?
Ja dat is het. En ik moet zeggen, ik had géén idee hoe mooi deze stad is. Ik liep gisteravond rond door het centrum en ik moest echt even mijn vrouw bellen om te delen hoe mooi het hier is. Ik vind het zelfs mooier dan Parijs! Aardige mensen, indrukwekkende gebouwen en zulke grote ramen, prachtig.

Kun je ons vertellen wat Hairstory is?
We willen dat mensen stoppen met het gebruiken van shampoo. Shampoo is dé oorzaak van alle problemen die mensen hebben met hun haar. Het reinigt misschien wel goed maar dat is meteen ook het probleem - het reinigt té goed! Het stript alle natuurlijke oliën weg van de hoofdhuid, terwijl die juist een beschermende barrière vormen. Daardoor hebben we allemaal andere haarproducten nodig om die beschermende barrière en de gezondheid van het haar weer enigzins te herstellen, zoals conditioner. En met stylingproducten proberen we de haren weer iets van onze natuurlijke slag terug te geven. Ik vroeg me af: hoe ziet haar eruit als je het niet meer stript tijdens het wassen?

En hoe ziet haar er dan uit als je geen shampoo meer gebruikt?
Mensen die stoppen met shampoo en onze New Wash gebruiken merken dat de structuur van het haar anders wordt en dat ze steeds langer door kunnen zonder wasbeurten. Ook krijgen mensen vaak meer slag in het haar en komen de krullen terug die al die tijd door de shampoo werden onderdrukt.

Wat maakt New Wash dan géén shampoo?
Het maakt schoon, net als shampoo, maar het is minder heftig waardoor de natuurlijke barrière in tact blijft. Kijk, shampoo is dol op water, dat spoelt immers alles weg, maar ook de goede stoffen en dat is natuurljk niet de bedoeling. New Wash heeft een minder sterke relatie met water en is gemaakt van alleen maar natuurlijke ingrediënten. Het tast de natuurlijke barrière en de haarstructuur dan ook niet aan. De crux zit 'm in het feit dat het alleen losse elementen verwijdert, zoals restjes haarproducten, vettigheid en viezigheid, terwijl de beschermende laag op de hoofdhuid niet aangetast wordt. Wij hebben geen magisch ingrediënt gevonden op de top van een vulkaan - nee, het is pure wetenschap.

Het doet me een beetje denken aan de “No Poo”-methode waarbij je shampoo inwisselt voor natuurlijke ingrediënten.
Het is inderdaad daarop gebaseerd, maar het werkt een beetje anders. Mensen die de “No Poo”-methode gebruiken moeten vaak door een lange, soms pijnlijke, transitie van vettig haar. New Wash helpt je door deze moeilijke fase heen en zorgt ervoor dat je haar lekker ruikt en fris is terwijl je went aan een shampoo-loos bestaan.

Werkt New Wash voor iedereen?
Voor sommigen werkt het meteen perfect, anderen moeten er iets langer aan wennen en in het begin vaker hun haren wassen met New Wash voordat ze de vruchten kunnen plukken van een shampoo-loos bestaan. Wel goed om te onthouden is dat het voor iedereen werkt, alleen kan het iets langer duren voordat je hoofdhuid gekalmeerd is.

Hoe werkt het wassen met New Wash?
Allereerst, het schuimt niet. Het werkt eigenlijk als een conditioner die je over je hele haar moet aanbrengen. Masseer het goed in en vergeet je hoofdhuid niet mee te masseren. Laat het intrekken terwijl je je lichaam wast en spoel het daarna grondig uit. Daarna merk je dat je haar schoon is - maar een soort schoon die je niet zult herkennen. Ook wordt het veel makkelijker om je haar door te kammen!

Maar jullie hebben ook verschillende New Wash-varianten. Hoe werkt dat dan?
We hebben The Original, maar we zagen al snel dat mensen die lang en vaak shampoo gebruikten meer moeite hadden met vettig haar en het transitieproces. Daarom ontwikkelden we Deep voor mensen die extra reiniging nodig hebben. We voegden hier arganolie en appelcider aan toe waardoor het een sterkere band krijgt met het water en dieper reinigt. Ook hebben we Rich ontwikkeld voor de tegenpolen die juist droogheid ervaren en meer voeding willen.

 

"We hebben geen magisch ingrediënt gevonden op de top van een vulkaan - het is pure wetenschap."

Hoe weet je welke je van deze drie nodig hebt?
We hebben sinds kort een mini-quiz online staan die elke dag al 1500 keer wordt gedaan zonder dat we iets geadverteerd hebben! Als je die invult zie je welk product wij aanraden en lees je wat anderen vonden van het product wat wij hen hadden aangeraden.

Kun je wel andere haarproducten gebruiken in combinatie met New Wash? Zoals droogshampoo?
Ja dat kan gewoon. New Wash wast alles er gewoon weer uit! Wij brengen overigens ook zelf in juli een droogshampoo uit die je haar ook nog eens een lift geeft!

Ik zag dat het milieu ook erg belangrijk is voor jullie…
Jazeker! We richten ons nu vooral op het beschermen van het water. Shampoo’s bevatten veel chemicaliën die schadelijk zijn voor het milieu als ze door je doucheputje gaan. New Wash is 100% natuurlijk afbreekbaar - zo kun je het ook gebruiken als je je haar wast in een meer, zonder het water te vervuilen! Ook kun je per aankoop kiezen uit goede doelen die wij steunen. De doelen met de meeste stemmen krijgen 1% van de omzet om het milieu te ondersteunen.

Klinkt top. Hoe komen we eraan?
As we speak is er een grote boot onderweg naar Engeland. Vanuit daar gaan we in juni al onze producten verzenden die online besteld zijn, onder andere naar Nederland1

Benieuwd of New Wash echt werkt? Wij ook, dus testen we het uit. Lees hierover binnenkort meer op L’OFFICIEL NL!

Tags

beauty
haar

Lees ook

Aanbevolen voor jou