Be Well

Getest: surf & yoga retreat in Sri Lanka

Jessica Wintz is dol op reizen en L'OFFICIEL. Tijdens haar mooiste, jaloersmakende reizen schrijft ze verhalen over haar ervaringen. Dit keer een spirituele én actieve tip voor de ultieme reiziger.
Reading time 2 minutes

Iedereen ligt wel eens een keer op het strand te niksen, maar een actievere vakantie heeft ook zo zijn charmes. Zo hebben Pie Aerts en ik tijdens onze Sri Lanka trip besloten (lees: ík heb besloten) om een Surf & Yoga retreat uit te proberen: Sunshinestories aan de zuidkust. 

Ik weet niet precies wat het is, maar surfen en yoga maken iets in mij los. Misschien komt het door de aantrekkelijke stranden, het geluid van de golven of het vrije gevoel wat daarbij komt kijken. Het motiveerde me in ieder geval om iets nieuws te proberen.

Surf & Yoga

De essentie van surfen ligt bij het meebewegen op de golven van de zee. Hierbij ga je op in de natuur terwijl je nog steeds gefocust blijft op wat je aan het doen bent. Je bent op dat moment dus één met de natuur. Dit kan zorgen voor een heel puur momentje met jezelf in het heden terwijl je in pure harmonie bent met je lichaam, het water en het surfboard

Hetzelfde geldt in zekere zin ook voor yoga - wanneer je in harmonie bent met je lichaam en ademhaling. Grappig genoeg moet je met de yoga-ademhaling ‘Ujjayi” golf-geluiden namaken!

Met beiden activiteiten train je je lichaam, krijg je betere balans, flexibiliteit, coördinatie en geduld.  Ofwel in het kort: yoga en surfen vullen elkaar perfect aan. Dit fenomeen noemen boeddhisten ook wel “the nature of mind”.

The Nature of Mind

Dit staat volledig los van “the thinking mind” - de staat waarin we normaal gesproken verkeren. We denken over verhalen, over zorgen, drama’s en emotie waardoor de echte pure natuur van je gedachtengang wordt vertroebeld. Deze hoort namelijk kalm en relaxed te zijn. Met zowel surfen als yoga oefen je het terughalen van deze natuurlijke staat.

De ´retreat´

Stel je eens voor: een prachtige, tropische omgeving met lange stranden en overheerlijk en gezond eten. Dagelijks heb je verschillende yoga- en surf sessies en ‘s nachts verblijf je in een villa aan de kust van Sri Lanka. Samen met een groep van tien gelijkgestemden genieten we van de verse kokosnoten en de leegte in onze hoofden. We leren ademen en genieten van het moment. Zo zag pretty much onze week bij Sunshinestories in Ahangama eruit. Of je nou een professionele surfer, yoga-fanaat of geen van beiden bent: deze retreat is voor jou.

Tags

travel
yoga
reizen

Lees ook

Aanbevolen voor jou