Be Well

De 5 chillste mediteer-apps

Binnen een handomdraai zen met deze 5 digitale relax-toppers.
Reading time 2 minutes

Hoe schep je rust in je chaotische en rusteloze leven? Mediteer. En, jawel, er zijn genoeg handige apps die je op weg kunnen helpen. Dit zijn onze vijf favoriete applicaties. 

Headspace heeft meer dan 30 miljoen gebruikers (!) en dat zegt veel over de gebruikersvriendelijkheid van deze app. De nadruk ligt hier op spiritualiteit en verlichting en het doel van deze app is om mediteren toegankelijker te maken voor beginners. Zeker het proberen waard!

CALM

Calm is de grootste concurrent van Headspace en sleepte zelfs  in 2017 de 'Apple Choice'-prijs in de wacht. Deze app is ideaal voor mensen die moeilijk in slaap komen. Zo is er iedere week een nieuw luisterverhaal die wordt ingesproken door bekende verhalenvertellers zoals Tamara Levitt en Stephen Fry. 

In de app vind je ook masterclasses van experts die tips geven over hoe je rust creëert tijdens stressvolle periodes. 

MOODNOTES

Dit is niet zo zeer een mediteer-app maar eerder een digitale life coach. Moodnotes verzamelt en analyseert iedere dag je eetpatroon, lichaamsbeweging en informatie over je humeur en de oorzaken daarvan.

Het is een soort dagboek waarmee je betere zelfkennis en een gezondere mood creëert. Perfect als je jezelf beter wilty leren begrijpen!  

DayOneApp

Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die dagelijks dagboeken bijhouden over meer zelfkennis beschikken. De DayOneApp maakt dit wat gemakkelijker: gewoon intypen in de app, op ieder moment van de dag.

 

INSIGHT TIMER

Insight Timers is een community-app voor serieuze mediteerders. Zo kun je je vrienden uitnodigen om ook de app te gebruiken en tegelijkertijd een meditatie-sessie te starten. Ook fijn: deze app helemaal gratis! 

 

Tags

chill
zen
mindfull

Lees ook

Aanbevolen voor jou