Be Well

De 3 beste sportscholen in Amsterdam

‘Strong is the new sexy’, zo klinkt het steeds vaker. En dus maken bootcampclubs een comeback, zijn CrossFit-boxen de nieuwe ‘gyms’ en zitten High Intensity Interval Training-klasjes bomvol.
Reading time 4 minutes

Je ziet ze overal, op industrieterreinen, in het park, op het strand of op een parkeerterrein: sportievelingen in kekke sportleggings die in een kringetje series jumping jacks, burpees en crunches erdoorheen jagen. Weer of geen weer en onder het toeziend oog van een superfit ogende trainer – zeg maar gerust drill instructor. Opvallend, want met de opkomst van de ‘slow wellness’ en een groeiende populariteit van ‘soft sports’, zoals yoga en pilates, leek de bootcamptrend vijf jaar geleden een langzame dood te sterven. Het tegendeel is waar! Bootcamp is weer springlevend en HIIT (High Intensity Interval Training) is de nieuwe standaard. Want yoga is goed, leuk en fijn voor zowel lichaam als geest, maar we willen daarnaast ook een potje keihard zweten, lijden, grenzen opzoeken, de hartslag omhooggooien en tot het uiterste gaan, tot je tong op de grond hangt.

 

En dan het liefst in klas- of groepsverband, want samen lijden is altijd minder erg dan alleen. Na afloop stap je onder de douche en zeg je tegen elkaar: ‘We hebben het weer geflikt.’ Om daarna meer dood dan levend op de fiets te stappen maar met een o zo voldaan gevoel.

De ultieme in-het-zweet-werkgoeroe heet Kirk Myers, eigenaar van de hippe New Yorkse sportschool The Dogpound. Ben je in The Big Apple, stap dan een keer binnen, want niet alleen is deze studio bijzonder Instagram-waardig, ook is er een dikke kans dat je hier een Victoria’s Secret Angel tegen het lijf loopt. Want supermodel of niet, het perfecte lijf krijg je niet vanzelf. Dichterbij is er gelukkig ook een aantal adressen waar je je uit de naad kunt werken.

SAINTS & STARS

Onlangs is in het centrum van Amsterdam de ‘premium boutique gym’ Saints & Stars geopend. Hier draait het om ‘cross the line’. Vaag? Nee hoor, de uitleg is als volgt: ‘We define your line in life and give you everything we’ve got to help you cross it!’ Oké, duidelijke taal. De trainers zijn erop gebrand om jou te pushen tot het uiterste. En dat is per slot van rekening wat je wilt: je komt hier natuurlijk niet voor niets. Bijzonder aan het concept van Saints & Stars is dat dit afbeulen in een luxueuze omgeving plaatsvindt. De door interieurdesigner Eric Kuster ontworpen gym beschikt over speciaal ontwikkelde geur-, licht- en geluidsapparatuur. Bovendien is alle sports gear speciaal voor Saints & Stars ontwikkeld. Kortom, niet bepaald een doorsneesportschool. Naast personal training kun je bij deze luxe-gym terecht voor twee verschillende lessen: Holy Box en Holy Shred. De eerste is een op boxing geïnspireerde HIITwork-out en de tweede steunt op de principes van bootcamp.

www.saints-stars.com

/

CROSSFIT AAN 'T IJ

Nog nooit een CrossFit-box betreden? Dan is CrossFit Aan ’t IJ een goeie. Deze vierhonderd vierkante meter tellende ‘box’ (bij CrossFit spreek je nooit van een ‘gym’) is ruimtelijk en clean, maar ook industrieel, rauw (zoals het een box betaamt) en gevuld met pull-up-bars, touwen, gewichten, barbells, kettlebells, roeimachines en ander materiaal. De coaches zijn CrossFitkampioenen en zorgen ervoor dat jij de WoD (Workout of the Day) doorstaat. Je traint op eigen niveau maar zult zien dat je snel sterker wordt en de lat steeds hoger legt. Mooi is het gemeenschapsgevoel dat er heerst: beginner of niet, je voelt een zekere mate van kameraadschap met de sporters om je heen. Wie vaker gaat ontdekt dat CrossFit veel meer is dan louter een (zeer!) intense work-out waarbij je met touwen slingert en gewichten gooit. CrossFit is een lifestyle waarbij het draait om fitheid en kracht, zowel mentaal als fysiek. Verslavend!

www.crossfitaantij.nl

/

HIGH STUDIOS

Tot duizend calorieën verbranden in 45 minuten. Dat is het principe dat fitnessentrepreneur Barbara den Bak twee jaar geleden in Nederland introduceerde met haar eerste highendfitnessboetiek High Studios in Amsterdam. Inmiddels zijn haar HIIT-trainingen even berucht als beroemd. De kracht- en cardio- intervaltrainingen zijn immers intens maar effectief, en dat smaakt naar meer. Niet zo verwonderlijk dat in mei een tweede studio wordt geopend, ditmaal in de Jordaan. Inmiddels is een in-house-concept ontwikkeld in samenwerking met andere gyms, zoals TrainMore en Clubsportive.

www.highstudios.com

/

Tags

amsterdam
sportschool
sporty

Lees ook

Aanbevolen voor jou