Be Well

Alessandra Ambrosio over yoga, beauty en gezond eten

Oud-Victoria’s Secret Angel, hot mama & beauty-queen van het eerste uur doet een boekje open...
Reading time 3 minutes

Je bent model, zakenvrouw en moeder. Hoe krijg je alles voor elkaar?
Zoals iedere andere vrouw: we just make it work. Mijn familie staat voorop. Samen met mijn team organiseer ik alle werkafspraken zodat ik genoeg tijd overhoud om met mijn kinderen door te brengen.

Je hebt een super fit lichaam. Hoe houd je jezelf in shape?
Als ik thuis ben, in Los Angeles, ga ik iedere dag naar de sportschool. Dat doe ik nadat ik mijn kinderen naar school heb gebracht, het is een ritueel waar ik niet eens meer over hoef na te denken. Als ik op reis ben vind ik het moeilijker, dan loop of zwem ik, of doe ik yoga in mijn kamer.

Wat zijn je favoriete oefeningen?
Alles met yoga en meditatie. Rekken en bewust ademen geeft me energie en zorgt ervoor dat ik vrolijker ben. 


Hoe belangrijk is een gezonde levensstijl voor jou?
Zeer belangrijk! Gezond eten is voor mij heel natuurljk en als moeder let ik hier ook op bij mijn kinderen. Ik ben opgeroeid in Rio Grande do Sul (Brazilië), en hier aten we alleen maar verse producten. We plantten sla in onze kleine tuin en konden het fruit plukken van de bomen. Als snacks aten we wortelen, nooit snoep. Het wordt steeds gemakkelijker om gezonde voeding te krijgen in LA, vrijwel overal zijn biologische producten verkrijgbaar, maar dat is lang niet altijd zo geweest... Maar soms wil ik wel eens snacken hoor… Dan ga ik naar McDonald’s of eet ik pizza.

Schoonheid is een belangrijk onderdeel van je werk. Hoe is je samenwerking met Dyson tot stand gekomen?
Ik word voor mijn werk vaak onder handen genomen door een haar-stylist. Het veelvuldige föhnen beschadigt mijn haar dus om die schadelijke effecten te compenseren liet ik mijn haar thuis altijd drogen door de lucht, zonder föhn. Sam McNight, een bevriende kapper, raadde mij de Dyson Supersonic aan. Vanaf dat moment ben ik deze föhn thuis gana gebruiken.

Wat is je ultieme beauty trick?
Ik gebruik veel organische crèmes. Verder zijn een goede reiniging, toner en zonnebrand essentieel. Voor mijn haar gebruik ik producten van Marajo en de olie van Pracaxi-zaden uit het Braziliaanse regenwoud.

Naast alle glamour ben je ook ambassadeur voor de National Multiple Sclerosis Society. Waaruit is deze verbinding opstaan?
Mijn vader lijdt al meer dan twintig jaar aan de ziekte. De ziekte is nu bekend maar toen mijn vader het kreeg was er geen goede medicatie. Maar ik geef de hoop niet op! 

Credits:
Thomas Buchwalder

Tags

beauty
lifestyle
yoga
victoriassecret
alessandra-ambrosio

Lees ook

Aanbevolen voor jou