Be Well

5x kamerplanten voor een betere gezondheid

Niet gezegend met een tuin? Ook kamerplanten geven je gezondheid een opkikker (& het is leuk om naar te kijken).
Reading time 2 minutes

In de jaren zeventig werden de interieurs groener dan ooit tevoren. Grote gatenplanten, hangplanten en enorme kamerplanten sierden de woonkamers. Daarna volgde een aantal decennia waarbij de kamerplant uit het interieur verbannen leek: voortaan waren de leefruimtes strak, industriëel en modern. En hoewel we die nieuwe stijl zeker waarderen, zijn we toch heel blij dat de kamerplant al enkele jaren een nieuwe opmars maakt. Sterker nog: naast dat ze mooi staan in je huis, zijn ze ook nog eens zeer goed voor je gezondheid....

Ben je nog aan het twijfelen welke plant je wilt aanschaffen? Kijk dan eens naar deze vijf planten, de bekend staan om hun geneeskrachten. 

1567421667857747 myjungleroom1567421668331923 dabito
(Foto: Instagram @dabito)

1. De orchidee

Kleurrijk en één van de meest esthetisch-verantwoorde planten ter wereld. Naast een lust voor het oog zijn ze bovendien een must voor in de slaapkamer, waardoor ze de bijnaam 'slaaporchidee' hebben. Naast verschillende helende krachten die zorgen voor een gezonde lucht en goede nachtrust halen zij ook nog de giftige chemicaliën uit lijm en verf. Knap plantje! 

2. De lepelplant 

Een goede plant om in huis te halen is de lepelplant; deze verwijdert namelijk chemische gifstoffen uit de lucht. Vooral als je last hebt van een droge huid is dit een topper om thuis te hebben.

1567421668640231 houseplantopia
(Foto: Instagram @houseplantopia)

3. De varen

Of zoals de officiële naam luidt: de Nephrolepis exaltata, is een oeroude plant die de lucht reinigt en diervriendelijk is. Een goede combinatie als je je huis deelt met een viervoeter!

4. De Indische rubberboom 

De rubberboom dankt zijn naam aan zijn robuuste, bijna neppige uiterlijk - maar laat je niet misleiden; deze plant is zo echt als maar kan. Ook voor beginners zonder groene vingers is deze plant een goede match. Hij is namelijk vrijwel niet kapot te krijgen, doet het prima op schaduwrijke plekken en is eveneens luchtreinigend.

5. De Chinese evergreen

De Chinese evergreen, ook wel bekend als de Aglaonema, houdt het goed uit op droge, schaduwrijke plekken. Hij filtert de lucht en zorgt ervoor dat er geen schadelijke chemicaliën rond zwerven in jouw huis.  

1567421668981681 restyleart
(Foto: Instagram @restyleart)

Tags

health
gezondheid
interieur
planten

Lees ook

Aanbevolen voor jou