Be Well

5x even hélémáál van de radar

Jessica Wintz is dol op reizen en L'OFFICIEL. Tijdens haar mooiste, jaloersmakende reizen schrijft ze verhalen over haar ervaringen. Vandaag 5 tips om even helemaal tot rust te komen.
Reading time 3 minutes

Onze levens lijken steeds meer te draaien om werk. Constante informatiestromen en een overkill aan prikkels waardoor je geen ruimte meer overhoudt om na te kunnen denken. Een stapje terug nemen kan wonderen doen en je de ruimte bieden om je hoofd te legen. Bovendien zijn rustmomenten essentieel voor je productiviteit en creativiteit. Als je iets gedaan wilt krijgen is het soms zelfs beter om eerst even van de radar te gaan – en zó pak je dat aan.

1. BOEK EEN SPA-BEHANDELING

Het eerste wat opkomt als je hunkert naar een pauze? Juist, een heerlijke spa-behandeling. Maar waarom slechts 60 minuten ontspannen tijdens de behandeling, als je het ook een hele nacht kunt doen? Dat is toch dé mogelijkheid om even goed te detoxen, niet waar? 

Zo'n ultieme behandeling kun je bijvoorbeeld genieten bij Lanserhof – zij zijn specialist in het tot rust brengen van zowel je lichaam als geest. Good night!

2. ALLEEN OP REIS

Of 'ie nou een paar dagen of zes weken is, vakantie zorgt altijd voor rust en geeft de mogelijkheid even helemaal van de radar te verdwijnen. Vooral een reis in je eentje zorgt voor een overvloed aan ruimte om na te denken, verdwalen en dagdromen. Bovendien kun je op reis goed afkicken van technologie!

3. EEN WEEKEND IN EEN HUISJE

In je eentje of niet: een weekend in een ander huis kan zorgen voor de peace and quietness die je nodig hebt.

Verplaats je naar een natuurrijke omgeving waar je je gezondheid en immuunsysteem een fijne boost geeft. Bovendien lijkt de mens in een dergelijke omgeving gelukkiger te zijn en nemen neerslachtige en angstige gevoelens af.

Heb je nu geen idee waar je zo’n wonderlijk huisje kunt vinden? Typ ‘nature house’ in op Airbnb en laat je overdonderen door alle geheime pareltjes bij jou in de buurt.

4. TELEFOON UIT

En dat is mogelijk makkelijker gezegd dan gedaan, want laten we eerlijk zijn we zitten de hele dag (en soms ook nacht) vastgelijmd aan onze telefoons. Leuk weetje: de millennial-generatie pakt zo’n 150 keer per dag zijn of haar telefoon erbij. En of we altijd online en bereikbaar zijn!

Maar af en toe je telefoon uitzetten zorgt ervoor dat je je beter kunt focussen en geeft ruimte voor much-needed peace of mind.

5. MAAK EEN WANDELING

Vooral in combinatie met een uitgeschakelde telefoon, merk je dat je meer tijd te besteden hebt. Gebruik het voor een verfrissende wandeling! Slechts een half uurtje lopen per dag zorgt voor duidelijke gezondheidsvoordelen en dat kort blokje om doet ook wonderen voor je hoofd.

Easy enough, right?

Foto's via Jessica Wintz @jesswintz

Tags

travel

Lees ook

Aanbevolen voor jou