Be Well

3 x DIY haarmaskers!

Heb je je haar een beetje slecht behandeld en kan het wel wat liefde gebruiken? je lost het goedkoop op met deze 3 DIY haarmaskers.  
Reading time 2 minutes

Niemand is gek op beschadigd haar, maar niet getreurd, je doffe, droge haar hoef je niet meteen af te knippen. Wij kennen namelijk 3 makkelijke en goedkope receptjes waarmee je binnen no time een verzorgend haarmasker tevoorschijn tovert. Van olijfolie tot honing, deze ingrediënten heb je waarschijnlijk vast al in je keukenkastje liggen.

Yoghurtmasker en olijfolie

Yoghurt is niet alleen supergezond om te eten, het geeft je haar ook een mooie glans. Neem een bakje yoghurt en voeg hier twee eetlepels olijfolie aan toe. Verspreid dit mengsel door je haar en laat het een uurtje rustig intrekken. Was het uit met je normale shampoo. 

Bananenmasker

Rijk aan vitamines en mineralen, banaan is een superfood voor zowel het lichaam als het haar en dus bij uitstek geschikt voor een DIY haarmasker! Snij hiervoor een banaan in stukjes en plet het met een lepel tot een romige bananenpuree. Voeg twee eetlepels olijfollie toe en meng het tot een geheel. Verspreid  het mengsel door je haar en laat het ongeveer een halfuurtje rusten voordat je het uitwast met shampoo. 

Eiermasker met yoghurt en honing

Als je haar erg beschadigd is door agressieve behandelingen, is het verstandig om zo veel mogelijk voedende ingrediënten aan je DIY haarmasker toe te voegen. Dit herstellende masker bevat een ei, een bakje yoghurt en twee eetlepels honing. Mix alles tot een glad mengsel en breng het masker aan op je haar. Wikkel er daarna huishoudfolie omheen en laat het minstens 20 minuten zo zitten. Spoel daarna goed uit en was het met shampoo.

Tags

huidverzorging
beautytrend
haartrend
diy

Lees ook

Aanbevolen voor jou